Taurinpor és a rák

A taurin az egyik leggyakoribb aminosav a szervezetben, állítja a Medical Center of McKinney. A szervezet képes taurint előállítani, hogy felépítse a sejteket, szabályozza a szívverést és a neurotranszmitterek felszabadulását. Éppen emiatt van, ami miatt gyakran találkozunk taurinnal az idegrendszerben és az izmokban. A taurint nagy koncentrációban tartalmazza a hús, a tojás, a tejtermékek és a halak is. A taurin ezenfelül fontos lehet az áttétes bőrrák és a veserák kezelésében is, állítja egy tanulmány, ami a Clinical & Experimental Immunology 2005-ös számában szerepelt.
 

Kemopreventív hatásai

A taurinpor képes a májszövetek egészségét fenntartani, azokban megelőzni a daganatok kialakulását, állítja egy 1996-os japán tanulmány. A tanulmány hím patkányokat vizsgált nyolc csoportban. Az egyik csoport 2000 mg taurint kapott négy héten át. Az eredmények azt mutatták, hogy ennél a csoportnál alacsonyabb volt a kóros májszövet növekedés, mint bármelyik más csoportnál, amelyek nem kaptak taurinport vagy csak nagyon kis mennyiségben. Az eredmények további kutatásokat indokolnak, de kezdetnek ígéretesek ezek az adatok.
 

A taurinszint és a rák

A nyelőcsőrákban szenvedő pácienseknél sokkal nagyobb a túlélési arány, ha szervezetükben magas a taurinszint, állítja egy 2008-as tanulmány az Arquivos de Gastroenterologia folyóiratban. A vizsgálatban IV stádiumú betegeket vizsgáltak, megfigyelve tüdőkapacitásukat és a túlélési esélyüket. A taurin pozitív eredményeket mutatott.
 

A taurin hatása a rákra

Egy 2005-ös tanulmány a Clinical & Experimental Immunologyban megállapította, hogy a taurin csökkenti a perifériás apoptózis vagy sejthalál a T-sejtek esetében, ezért az immunrendszer erősödését vonja maga után. Az eredmények azt mutatják, hogy a taurin csökkenti a rákos sejtek számát is azzal, hogy növeli a limfociták aktivitását. Ennek köszönhetően a bőrrák és a veserák is kezelhetővé válhat.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!