A taurinpor előnyei

A taurin nem egy esszenciális aminosav, mivel a kutatók úgy ítélték meg, hogy nem alapvető fontosságú, mivel a felnőttek képesek szintetizálni, illetve a húsok, a halak és a tejtermékek is igen nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az anyagot. Azonban ha a taurin nem megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben és nem is fogyasztunk taurin tartalmú ételeket, akkor kiegészítőkre, például taurinporra lehet szükség. A taurinnak a szervezetben több tucat funkciója van, és jótékony hatással van az egészséges emberekre is, éppen ezért megéri rendszeresen szedni egy kevés turinport. 

A szív működése

A taurin fontos szerepet játszik a kardiovaskuláris rendszer számos területén. Ez az aminosav segíti a kulcsfontosságú tápanyagok szállítását, például a káliumét, a magnéziumét, a kalciumét, illetve segít a szívsejtek működésének javításában is. A taurinszint gyakran nagyon alacsony a szívrohamot kapott betegeknek. Japán kutatók megállapították, hogy az iscgaemiás szívbetegség kockázatát is növeli a taurin hiánya. Naponta több dózis taurin segíthet a szívbetegek keelésében, illetve enyhítheti a különféle kjrónikus szívpanaszokat, mint például az aritmiát, a pangásos szívelégtelenséget, illetve a szívinfarktus kockázatát is csökkenti. 

Epilepsziás rohamok

A taurin egy gátló neurotranszmitter, így úgy működhet, mint egy nyugtató az epilepsziás betegek számára. Nyugató hatása miatt tehát hasznos lehet az epilepsziás rohamok megelőzésére, illetve segít az azokból való felépülésben is. A taurin minimalizálja a mániás állaotokat is, ha bipoláris zavarban szenvedünk. 

Értágulat

A Tokushima University School of Medicine kutatóinak eredményei szerint a taurin képes az érrendszer ereinek tágítására is. A taurin kiegészítők, így a taurinpor is, növelheti a nitrogén-monoxid mennyiségét, ami tágítja a vérereket, így javul a véráramlás és az oxigén szállítása az izmokhoz. 

Koleszterinszint csökkentésére

A taurin csökkentheti a koleszterinszintet is, mivel javítja az epehólyag működését.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!