Taurinpor rendelése

Taurinhiány

A taurin egy szerves sav, ami megtalálható sok energiaitalban, és mely fontos szerepet játszik a szervezet működésében. Egy 2010-es vizsgált szerint a taurin hatással van az idegi átvitelre, illetve segít a szervezetben a mérgező anyagok eltávolításában is. A szervezet is képes előállítani ezt az anyagot, de mégis a diétával vehetünk fel belőle a legnagyobb mennyiségben.
 

taurin hiány

Szív és keringés

Az alacsony taurinszinttel rendelkező személyek nagyobb eséllyel halnak meg szívelégtelenségben, állítja egy 2006-os tanulmány. Emiatt sok esetben az orvosok a taurinpor fogyasztását javasolják a szívproblémák kezelésére. A taurin hatásmechanizmusa azonban továbbra is ismeretlen, az orvosok nem tudják pontosan, hogy milyen módon segít a szívbetegségek kezelésében. Az viszont bizonyos, hogy ha nincs elegendő taurin a szervezetben, akkor szívproblémák jelentkezhetnek.
 

Szemproblémák

Az alacsony taurinszint látásvesztéshez is vezethet, állítja egy 2010-es jelentés a Molecular and Cellular Neurosciences folyóiratban. Nem világos azonban itt sem a folyamat, hogy elsőként a rossz látás vagy a taurinhiány jelentkezik. Egy 2002-es kísérlet arra mutat rá, hogy a felnőtt rágcsálóknál csökken a szemben és főleg a retinában a keringés, ha nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű taurinhoz, ami a retina súlyos degenerációját eredményezi.
 

Izomproblémák

Az izmok nagy mennyiségben tartalmaznak taurint, éppen ezért ha nincs a szervezetben elegendő taurin, akkor az izomsejtek elpusztulnak, ez pedig az izomműködés károsodásához vezethet.
 

Csökkentett kitartás

Egy 2011-es tanulmány, amely a Journal of Medicinal Foodban jelent meg, kimutatta, hogy a taurin növeli az egyéneknek a kitartást és a teljesítőképességet. Ez arra utal, hogy ha nincs megfelelő taurin a szervezetben, akkor épp az ellenkező hatást váltja ki, tehát csökkenti a teljesítményt és a kitartást. Ezt a feltevést egy 2004-es kutatás igazolta is.

 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!