A taurin megfelelő mennyisége a szervezetben

A taurin egy aminosav. A testünk pedig sok aminosavat igényel, mivel ezek fontos szerepet játszanak szinte minden létfontosságú élettani folyamatban, beleértve az izomnövekedést, a neurológiai funkciókat, a sejtek védelmét, illetve az immunrendszer megfelelő működését. A taurin két másik aminosavból tevődik össze: metioninból és ciszteinből. Nagyon fontos, hogy ebből az anyagból megfelelő mennyiségben juttassunk a szervezetünkbe, mert csak így fog a testünk úgy működni, ahogy azt elvárjuk tőle. 

A taurin funkciói

A taurint leggyakrabban a pangásos szívelégtelenségben szenvedők számára felírt gyógyszerekben találjuk meg, de a taurinport használják a cisztás fibrózisés a májbetegségek kezelésére is, illetve a mérgező anyagok eltávolításában is. Bár nem elsődleges, de a taurint sok esetben együtt hasznlják a különböző gyógyszerekkel is, hogy javítsák egy adott betegség prognózisát, illetve, hogy megelőzzék a súlyos szövődményeket.

Adagolás

Az ajánlott adag a taurin általában kevesebb, mint 3000 mg naponta, állítja a MayoClinic.com. Ezt a dózist a szervezetünk képes felhasználni, hogy ellássa a különféle funkciókat, a felesleges mennyiség pedig a vizelettel ürül. Ugyanakkor érdemes figyelni arra, hogy a taurinporból se fogyasszunk ennél többet, mivel a taurin is okozhat mellékhatásokat nagy mennyiségben. Konzultáljunk orvosunkkal, mielőtt nagyobb mennyiségben kezdenénk el fogyasztani a taurinport.

Hogyan működik a taurinpor?

A taurin nem igazi aminosav, és éppen emiatt nem kötődik a fehérjékhez. A szabad taurin éppen emiatt képes mozogni a különböző szövetek között, például az agyban, a szívben vagy a csontvázban. Emiatt a taurin számos biológiai funkcióban játszik szerepet, például segít a méregtelenítésben, a sejtmembránok stabilizálásában, illetve a kalcium-szint ellenőrzésében is. A pangásos szívelégtelenségben szenvedő betegek szempontjából ez utóbbi igen fontos, mert nekik szigorúan ellenőrzés alatt kell tartaniuk a kalcium-szintjüket, illetve fontos az is, hogy a membránok erősek legyenek, a májbetegeknél pedig jó hasznot hoz az extra méregtelenítés.

Taurin por

GAL Taurin por 120 g

-8% GAL Taurin por 120 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 2390 Ft
2590 Ft
Megnézem

GAL Taurin por 500 g

-12% GAL Taurin por 500 g

Kifejezetten sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére kifejlesztett segédanyagok nélküli étrend-kiegészítő.

Ár: 4390 Ft
4990 Ft
Megnézem
Vélemények (1)